Wat is Chiptuning?

Chiptuning gaat ingrijpen in het hart van de motor.  Het zenuwcentrum van de hedendaagse motor zit in het motorbeheersysteem.  Daar komt allerlei informatie over de motor binnen.
De computer geeft aan de hand van de gemeten gegevens, de injectie en de turbo, de nodige opdrachten.
Zo zitten in de motor op allerlei plaatsen zenders (temperatuursensoren, toerentalsensoren, stand van het gaspedaal enz.) die de informatie naar het centrale motorbeheersysteem doorsturen.
Die computer gebruikt het softwareprogramma dat de constructeur heeft ingevoerd om alles te sturen.  Dergelijke software is verantwoordelijk voor het karakter van de motor.
Het programma bepaalt hoeveel brandstof mag worden ingespoten en op welk tijdstip dat moet gebeuren.  Bij het chiptunen gaat men die software beïnvloeden door het programma te herschrijven of de chip te vervangen (= maatwerk).

Op afspraak

U maakt een afspraak en komt met het voertuig naar onze garage.  U laat de wagen achter en 4 uur later is u wagen klaar!

Handig als u twijfelt

Bij B.cars tuning kunnen we wel zeggen dat we goed zijn, maar u kunt het uiteindelijk altijd beter vragen aan een klant.  Dat is dan ook een tweede reden waarom we graag van klanten horen.  Zij helpen ons mensen die nog twijfelen te overtuigen van onze professionaliteit.  Bovendien bewijzen zij dat tuning geschikt is voor werkelijk alle soorten en types auto´s.
Van Ferrari tot Bentley.
En van Volkswagen, Citroen, BMW tot zelfs Dacia.
Want wie zegt dat tuning alleen voor exclusieve dure auto’s is weggelegd ?

 

Tevreden klanten zijn de beste vorm van reclame.  Daarom zouden we het enorm op prijs stellen, wanneer u ons aanbeveelt.  Veel klanten bestellen door mond-tot-mondreclame.  Een bewijs voor de kwaliteit van onze product.